söndag 16 januari 2011

Tips "Hem till köket"...

Hemmagjord toscakaka♥
Hasselnötskakor♥

Hejsan!
Vilken underbar helg! Igår provade lilla H och min man skidorna vid Hultet. De åkte 4 km. M får fortfarande ta det lite lugnt efter sin sjukdom, han orkar inte så mycket än. På eftermiddagen kom M & H:s storasyster på myskväll igen. Det älskar killarna♥. S är 21 år och hon älskar sina småbröder och de älskar henne. Det blev sällskapsspel, varm choklad med vispgrädde och marshmallows som M fixade till, mums. Till kvällsmat blev det bakad potatis med sallad, räkor, vitlökssmör, brieost, baguette och en himmelsk god färskost (se recept nedan). Lilla H skulle göra efterrätt med pappa som han hade sett på något barnprogram. Det var banan, kanel kardemumma, honung och grädde. Sådär gott kom vi väl fram att det var. Det är så roligt att killarna vill prova sig fram i köket. Jag själv är uppvuxen med en pappa som älskade att vara just i köket. Då var han extra lycklig♥
Jag älskar söndagar som går sakta. Idag har jag bakat lite, det blev hasselnötskakor och en toscakaka.
Denna vecka som kommer ska vi prova ett koncept som heter "Hem till köket" (http://www.hemtillkoket.se/). Verkar vara ett enkelt och nyttigt sätt att variera vardagsmaten på. Det är en legitimerad dietist som är med och ser till att det blir nyttig och bra mat. Maten är beräknad för 4 men jag har hört av andra att det ibland räcker till matlådor. Maten leveras hem till dörren vid fyratiden. Vi ringde och kom fram till en tid som skulle passa vår familj. Det kostar 795 kr och så gäller det att man har ett visst bassortiment hemma. Sådant man ändå behöver ha.
Recept på en färskost som är god till bröd, grillat kött m.m (4 pers):
En ask philadelfiaost (200 g)
ca 1 dl cremefraiche 34%
2 vitlöksklyftor
basilikablad (klippta, hackade)
Citronskal rivet av 1 citron (obs det gula)
citronsaft efter tycke och smak ca en halv citron
flingsalt
Kram Åsa♥♥♥

1 kommentar:

  1. Kul att prata med dig en stund idag. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt idag. Emelie skriver CV för att söka sommarjobb, så jag har hjälpt henne lite.
    Mysig helg ni haft och gott med hembakt. Spännande att höra om maten ni ska beställa hem. Vi kanske kan ta en promenad någon dag?
    Ha en fin vecka!
    Kram Susanne

    SvaraRadera