söndag 2 januari 2011

Matsalen i vintertid & SALK...




Hejsan!
Vi kom upp till Stockholm på nyårafton. Efter att ha lämnat in bagaget i min systers lägenhet, åkte vi direkt till Alvik där SALK hallen är. Hallen är enormt stor och fin med sina fjorton tennisbanor. När vi kom tillbaka handlade vi lite gott att äta till kvällen. Det blev thairäkor som vi stekte i olivolja, chili,ingerfära, salt, peppar och vitlök Till det hade vi färskpasta, färska frukter som litchi, passionsfrukt, vindruvor, kiwi baguette och god ädelsost. På kvällen snöade det en hel del. Det kom en decimeter och bilarna på gatorna blev helt igensnöade. Jag har aldrig tidigare skådat ett så fint fyrverkeri. Det var stjärnfall överallt! Vi saknade dock familjerna som vi brukar fira in det nya året med. Bland annat Susanne med bloggen Blåbär och smultronstället.
Vi bor perfekt i Hammarby sjöstad som är ett riktigt trevligt bostadsområde. Man ser slalombacken och åkare när man går till den superfina coopaffären, med egen chark och goda delikatesser. Känns nästan som man är i sälen. Det finns också många olika matställen, att välja på. Igår åt vi kinesiskt och marängsviss till efterrätt.

Igår spelade M sin första tennismatch i SALK turneringen. Han spelar i pojkar -12. Han har precis fyllt 10 så det är skillnad både kroppsmässigt och spelmässigt. Han gjorde en enorm insats igår, men det räckte inte. Han spelade i två och en halv timme. Resultatet blev 4-6, 6-4, 6-7. Han var lite ledsen efteråt för han hade till och med matchboll. Efteråt sade han att han hade träningsvärk i benen. Det visade sig senare på eftermiddagen att han hade feber 38,6. Stackaren vad han måste ha kämpat. Idag vaknade han med samma temp. Tråkigt när vi äntligen är här och får uppleva denna stora juniortävling, mest synd om M förstås. Lilla H ska träna idag i Smedsslättens tennishall. Imorgon spelar han sin första match. Får se vad jag och familjen ska hitta på idag. Börjar nog med en ny bok och så kan jag ju blogga lite nu med med nya bärbara datorn (en julklapp). Sugen på att hyra någon film också. Vi får se...
Visar lite bilder från matsalen i vintertid.
Ha det gott/KRAM Åsa♥♥♥

1 kommentar:

  1. Hej vännen!
    vad han måste ha kämpat, stackarn med feber.

    Annars verkar ni ju ha haft det riktigt mysigt.
    Spännande att få prova på storstadsliv en stund...

    Kram och ha det gött!
    Lotta

    SvaraRadera