söndag 13 december 2009

3: advent

















Hej!
Idag är det Luciadagen och 3:e advent. Min helg har varit mysig och hektisk på samma gång. I fredags var vi ute och åt på mastmagasinet tacobuffé, vi lagade julmat och klädde granen och förstås följde IDOL finalen. Vilken underbar final!! Jag älskar vinnarlåten HIGHER. Igår lördag var vi till Åtorp på kusin Martins 30- års kalas. Vi var i fint hus som ligger alldeles vid Letälven som ägs av Degerfors järnverk. Där fick vi njuta av gott kött som Martin själv hade jagat. Det var älg, vildsvin och rådjur som sedan hade rökts.
Senare på kvällen var vi på julbord tillsammans med våra goda vänner bl.a. Susanne med bloggen Blåbär och smultronstället. Vi hade gjort knytkalas med allt tänkbart och lite till. När jag vaknade imorse var jag fortfarande mätt.
Idag är det tennis för hela slanten Pablo Open Cup i Kristinehamn. Mina pojkar är pirriga och förväntansfulla. Det blir tufft för de spelar i pojkar 11 och mina är nyss fyllda 9 och 7.5 år. De ser det som bra träning, vilket är helt rätt inställning.
Visar idag lite bilder från mitt favvorit julgranspynt. Den är klädd i rött och vitt med inslag av silver och guld. Vi har gjort två pepparkaks hus som vi endast har dekorerat och pyntat. Min SIA tomte och den andra gamla tomten so är från 30- talet (efter min mammas gamla faster Alva) är något som hängt med i många år nu. Ha det så gott! KRAM Åsa♥♥♥





















































































































5 kommentarer:

  1. Ha en underbar Lucia söta du! Vilka fina pepparkakshus, jag är imponerad:-)Själv är jag usel på sånt...suck!

    Stor kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vill önska dig en skön Luciakväll.

    Ha en bra vecka,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  3. Vad duktig du är som gör pepperkakshus, Underbara tomtar fina på olika vis den gamla med sin charm och den nya så söt. kram

    SvaraRadera
  4. Hej Åsa! Tack för din gulliga kommentar hos mig....Jag har saknat dig vännen! Tyvärr vet jag inte om det är vanligt men jag har nån bloggvän som jag har problem att lämna kommentar till också! Men jag blev jätteglad att höra ifrån dig! Vad mycket juligt o fint du visar...och vad duktiga ni är att baka pepparkakshus också....Lycka till med allt! Många JulKramar till dig från mig.

    SvaraRadera
  5. Många fina julpynt ni har. Gillar den vita tomten som ser så mysig ut.
    Vad kul vi hade i lördags och gott åt vi och drack också...
    Vad mysigt det är med snö nu, det blir lite ljusare.
    Hoppas att ni har det bra och julen närmar sig.
    Vi ses!
    Kram Susanne

    SvaraRadera